fredag 17. september 2010

Å leve i eksil

Hallo !

igår hadde vi besøk av en mann fra Yemen. Mansur Rajih. Vi fikk vite at han hadde blitt politisk fengslet i sitt egen land. For politisk demokrati. han satt i fengsel i 15 år. Når han var 25 år gammel tok de han, og satt han i fengsel. etter 1 år i fengselet fikk han smuglet inn penn å begynte å skrive på sigarett-papir.

Etter å ha sittet i fengsel for 15 år fikk han hjelp av Amnesty International, de engasjerte seg i å få han ut av fengselet. Amnesty International fikk han ut av fengselet men, måtte forlate landet med engang når han kom ut av fengselet, de tok han rett til flyplassen der kona ventet på han. Rett til Norge, Mansur Rajih kom til Stavanger som fribyforfatter, han skriver poeter, dikter på Arabisk. Han kom til Norge som en 36 kg han veldig veldig tynn mann.

Etter at han fortalt litt om seg selv, fikk meg til å tenke på at det var veldig modig gjort av han. Tror ikke jeg hadde greid å miste 15 år av livet mitt. I en 2 x 2 m celle. Han kjempet for det han trodde på og fikk etter hvert hjelp av andre internasjonale organisasjoner.


al- Mustalim: Den salige

Han går alene til sitt hjemland
Han går alene, til sin skjebne
Han går alene, og er derfor med Gud
Han går alene
Han går
Han tar ingenting med fra jorden
Bare sitt likklede

Dette er et utdrag fra diktsamlingen Min brors smerte av Mansur Rajih, og som er oversatt til norsk av Maria Aamo Reme (2008).



Her er en  film av Mansur Rajhid. Samarbeid med Amnesty Norge

Film av Mansur Rajhid

Takk for at du tok deg tid til å lese bloggen til : )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar